18. 12. 2012

Jak se neztrapnit na firemním večírku. Opět...


Těšíte se na firemní vánoční večírek? Tak to patříte k menšině... Hodně lidí tyto firemní veselice nesnáší, nebo přímo nenávidí. Proč? Protože se tam ztrapnili a předvedli svým kolegům nezapomenutelné divadlo. Přinášíme vám hitparádu trapasů, přímo souvisejících s povinnou vánoční veselicí.


1. Alkohol
To, že se tam jdete zadarmo napít, je nad slunce jasné. Neexistuje večírek bez alkoholu. Ale přesto, že vám maminka kladla na srdce, abyste nepili, přežít vánoční mejdan bez kapky něčeho ostřejšího prostě nelze. Pijou všichni - vaši kolegové, přátelé, nepřátelé a dokonce i váš šéf/šéfka. Pakliže po pár panácích dojdete k názoru, že teď je nejlepší čas potykat si se svým nadřízeným, tak brzděte. Možná i jemu (jí) se to bude v tu chvíli zdát jako báječný nápad, ovšem taky nejspíš bude pod vlivem alkoholu. Takže když druhý den vejdete do kanceláře a přátelsky na něj zahalekáte: "Ahoj Honzo, tak jak to jde, ty starej prde!" - tak pravděpodobně dostanete okamžitě výpověď. A to za prvé pro to, že jste mu tykali a za druhé kvůli tomu, že jste ho oslovili přezdívkou, kterou ho může titulovat pouze jeho stará. 

2. Alkohol + spousta dobrot
Možná si myslíte, že když se nejdřív pořádně najíte, tak se potom neopijete,  není to pravda. Krutá realita říká, že když se dosyta nacpete a pak ožerete, tak se určitě pozvracíte. A to v té nejhorší chvíli - např. když se vás nejvyšší šéf milostivě zeptá, jak se bavíte. 

3. Alkohol + alkohol
Pod jeho vlivem dokážou lidé téměř zázraky. Chtějí létat, přepadávat banky, svádět kolegy/šéfy, dělat striptýz na stole, posílat všem své nafocené pozadí jako vánoční MMS apod.
Zdá se vám to zábavné? Tak to klidně udělejte, ale příležitost na to budete mít pouze jednou. Protože dalšího vánočního firemního večírku se nedožijete - ne v té samé firmě, kde jste se tak ztrapnili. Ne nadarmo se říká, že nejvíc výpovědí přichází ze začátkem nového roku...


4. Alkohol + alkohol + alkohol
Přemíra alkoholu způsobuje, že i ten nejslušnější člověk nabyde pocitu, že je neodolatelný Casanova či ta nejsvůdnější Venuše. V té chvíli mu v žilách koluje horká láva, jeho pohledy svlékají všechny kolem a jeho touha musí být okamžitě uhašena. S kýmkoliv. 
Pokud skončíte na hotelovém pokoji (nebo v kabince záchoda) se svým kolegou, to se dá ještě přežít. A kolegu pak můžete vytrvale ignorovat, nebo rovnou poslat k čertu. Horší situace nastane, pakliže skončíte v náručí šéfa/šéfky. To už se hůř rozchodí (ledaže by to bylo v pohádce a on si vás nakonec vezme). 
Řešení této situace prakticky neexistuje. Moje dobrá rada zní, vyříkat si to později (a za střízliva) mezi čtyřma očima a nakonec na všechno zapomenout. 


5. Žádný alkohol
Pokud vás výše uvedené odradilo od jakékoliv konzumace alkoholu, budete se na večírku vyjímat jako nudný patron. Všichni kolem budou skákat, halekat a veselit se, ovšem vám - ve vašem neovíněném stavu, to bude připadat trapné. Bohužel, všem kolem budete připadat trapný pouze vy a pokud se ničeho nenapijete, vejdete navždy do firemních análů (tím myslím archivů) jako suchar, se kterým není žádná sranda.

Co s tím? Nejlepší je na ten mejdan vůbec nejít. 

Anebo... možná se stane zázrak a vy tam uděláte postup v kariéře, nebo třeba sbalíte vysněného prince. Ale na to bych moc nesázela.

Žádné komentáře:

Okomentovat