19. 12. 2012

Nejhorší vánoční dárky - každý rok to samé

Každoročně se na netu objevují humorné článečky o tom, které že to vánoční dárky jsou nejhorší. Jednoznačně si troufám tvrdit, že nejhorší dárky jsou ty z povinnosti. Když prostě musíte někomu něco dát, protože se to sluší. A celou situaci ještě zhoršuje fakt, že toho dotyčného ani nemáte rádi.
Na druhou stranu i ten nejlevnější dárek, darovaný z lásky může potěšit. A ačkoliv to třeba moje matka dosud nechápe, mne nejvíce potěší vlastnoručně vyrobené dárky od mých dětí. Někteří lidé totiž hodnotí dárky pouze a výhradně podle toho, kolik stály peněz, a ne kolik úsilí, času a energie tomu ten, kdo ho vyrobil, věnoval.


Ale vraťme se k naší hitparádě toho nejhoršího. Některé dárky se v žebříčku objevují se železnou pravidelností. Jiné jsou novinky.


  • PONOŽKY / BAČKORY - i když koupíte dražší kousek, jsou to stále jenom ponožky, či bačkory. To znamená, že dotyčný, kterého obdarujete tímto unikátem, vám nestojí ani za 5 minut přemýšlení, co by se mu líbilo.
  • ŽEHLIČKA - ano, v domácnosti je nutná, ale jako osobní dárek se absolutně nehodí. Je mi líto, pánové, pakliže svou drahou obdarujete žehlícím strojem (a je jedno kolik to stálo), hodí vám ho na hlavu. Že tomu nerozumíte? Žehlička je jasným symbolem domácích prací a povinností, není to nic, na čem by se dalo pochutnat, s čím by se dalo navoňet, či přikrášit, nebo s tím nedejbůh zažít něco romantického či bláznivého. A pokud jste si dosud myslel, že ženy při žehlení dosahují orgasmus, tak jste @#$^&*{
  • POUKÁZKA NA SESKOK PADÁKEM - tohle sice JE originální dárek, ale zase až moc. Nejlepší je darovat ji někomu, kdo má strach z výšek.
  • PROSTŘEDEK NA HUBNUTÍ - tak to urazí i tu nejlaskavější osobu pod sluncem. Váš argument, že své drahé chcete tímto pomoct, bude brán jako jasná urážka a koledujete si o tichou domácnost během celých svátků.
  • EROTICKÁ POMŮCKA - hmm, je to zajímavý dárek, ale pod stromeček se nehodí. Pakliže je vaše manželka nucena rozbalovat nejnovější typ vibrátoru "TurboMegaRotor" před dětmi i tchýní, nedopadne to dobře.
  • CD EVA A VAŠEK - no dobrá, vaše prababička to možná ocení, jenomže ta už je stejně nahluchlá. Tak to radši opravdu nekupujte.
  • EXTRA VELKÉ BALENÍ PRACÍHO PRÁŠKU, NEBO MENSTRUAČNÍCH VLOŽEK - ano, jeden chlápek daroval velká balení obojího své ženě se slovy, že "to stejně celý rok potřebuje." Dneska už jsou rozvedeni.
  • KNÍŽKA - pozor, pečlivě zvolená knížka je vynikající dárek. Ovšem kniha o jaderné fyzice / hinduismu / marxismu / teorii vzniku vesmíru / výskytu žab krkavých v českých rybnících apod. je spíše pomsta, než dárek. 

A dobrá rada na závěr. Dárek opravdu nemusí být drahý. Ale dříve, než cokoliv vyberete (vyrobíte), tak se zamyslete nad tím, co by dotyčný, kterého chcete obdarovat ocenil, co by mu opravdu udělalo radost. Ať je poznat, že letos jste si s dárkami dali opravdu práci.

Žádné komentáře:

Okomentovat